IQ staat voor intelligentiequotiënt.
fadeInDown
Dit wordt gebruikt om aan te geven hoe intelligent iemand is. Om de hoogte van jouw IQ vast te stellen, kun je een test doen.
fadeInDown

Lees Verder
#
fadeInDown
fadeInDown
center
alignmiddle


Wat is een goede IQ-score?
fadeInLeft
Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar waarschijnlijk weet jij niet precies wat je hier nou mee moet.
fadeInRight

Lees Verder

fadeInDown
#
fadeInDown
center
alignmiddle


Het voordeel van jouw IQ-score weten

IQ staat voor intelligentiequotiënt. Dit wordt gebruikt om aan te geven hoe intelligent iemand is. Om de hoogte van jouw IQ vast te stellen, kun je een test doen. De minimale score bij zo’n test is 55 en vanaf 130 ben jij hoogbegaafd. Veel mensen hechten echter niet veel waarde aan de hoogte van hun IQ. Vaak wordt gedacht dat je er toch niets aan hebt. Dit is echter niet helemaal waar. Wanneer jij op de hoogte bent van jouw eigen IQ, brengt dat namelijk enkele voordelen met zich mee. Waarschijnlijk heb jij geen idee wat deze voordelen precies zijn. In dat geval ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk precies wat de voordelen zijn van het weten van jouw IQ-score.


Hoe intelligent ben jij?

Het grote voordeel van het weten van jouw IQ is dat je vrij eenvoudig kunt bepalen of jij intelligent bent of niet. Scoor jij tussen de 70 en 79? Dan ben je zwakbegaafd. Ligt jouw IQ tussen de 80 en 89? Dan ben je beneden gemiddeld. Mensen die scoren tussen de 90 en 109 zijn gemiddeld en scores tussen 110 en 119 bovengemiddeld. Ligt jouw IQ echter nog hoger dan dit? Dan kunnen we wel stellen dat jij een slim persoon bent. Scoor jij tussen de 120 en 129? Dan ben jij een begaafd persoon. Is jouw IQ zelfs 130 of hoger? Dan ben je hoogbegaafd.Hoogbegaafd of zwakbegaafd?

Ben jij telkens de slimste van de klas en heb jij nooit moeite met het maken van opdrachten? Dan word je natuurlijk niet echt uitgedaagd. Op zich niet erg natuurlijk, maar jij komt zo zonder weerstand jouw schoolperiode door. Hier heb je in jouw latere leven geen profijt van. Wanneer jij jouw IQ weet, is dat in deze situatie zeker een voordeel. Zo weet jij namelijk zeker of jij hoogbegaafd bent of niet. Is dit inderdaad het geval? Dan kun jij er bijvoorbeeld voor kiezen om speciaal of aangepast onderwijs te volgen.

Hier word jij namelijk wel uitgedaagd om tot het uiterste te gaan. Indien jij weet wat jouw IQ-score is, heb je hier dus alleen maar profijt van. Omgekeerd werkt dit natuurlijk precies hetzelfde. Wanneer jij een lage IQ-score hebt, kun je zwakbegaafd zijn. Ook dan is passend onderwijs aan te raden. Op deze manier val jij namelijk niet buiten de boot en dat voorkomt een hoop problemen, bijvoorbeeld op school. Voor laagbegaafde personen is er eveneens aangepast en speciaal onderwijs.


Achterhaal jouw IQ met een test op het internet
Weet jij niet wat jouw IQ is, maar ben je na het lezen van deze tekst toch wel benieuwd? Dan kun jij je tot het internet richten om zo’n test te maken. Er worden vandaag de dag namelijk talloze IQ-tests aangeboden op het internet. Probleem is alleen dat ze lang niet allemaal even goed zijn. Zo komt het geregeld voor dat onze websitebezoekers verschillende IQ-tests doen en dat de uitkomst telkens verschillend is. Richt je daarom ook alleen tot sites die goed aangeschreven staan voor wat betreft IQ-tests. Dit zijn lang niet altijd de bovenste resultaten in een zoekmachine. Hier staan namelijk ook vaak sites tussen die websiteverkeer kopen. Hierdoor lijkt het alsof het druk is op de site. In feite zijn er echter alleen maar robots en geen echte mensen. Een zoekmachine detecteert zo echter wel activiteit, waardoor een IQ-test hoger in de zoekmachines komt. Trap hier echter niet in en vermijd websites die verkeer voor hun websites kopen.


LEZEN
Intelligence Quotient, Emotional Quotient, Spiritual
Quotient, En Adversity Quotient® En De Academie
Prestatie Van Studenten
KRIJG PDF
https://www.peaklearning.com/documents/PEAK_GRI_Villagonzalo.pdf


Leonie van Veenendaal
Auteur
Na het afronden van mijn universitaire opleiding psychiatrie aan de Universiteit van Utrecht ben ik mij toe gaan leggen op het IQ van mensen. Uit ervaring weet ik namelijk dat laag- en hoogbegaafdheid vaak niet op tijd ontdekt wordt. In mijn dagelijks werk probeer ik hier zoveel mogelijk aandacht aan te besteden. Om mensen te informeren over het belang van een IQ test, ben ik deze website gestart.