Heb je je afgevraagd waarom mensen als Albert Einstein, Stephen Hawking en Bill Gates zo goed zijn in wat ze doen? Over de lengte van hun werk dat ons begrip te boven ging. We hebben gelezen uit boeken en websiteblogs buy high converting traffic kopen en web master Reviews van etsygeeks.org of posts op sociale media over hoe geniaal ze zijn voor hun levensprestaties. Ze zijn misschien begonnen als normale en gewone mensen zoals wij, maar hun vindingrijkheid onderscheidt hen. Dit komt omdat ze een intelligentiequotiënt (IQ) hebben dat hoger is dan we normaal hebben.

Heb jij jouw IQ getest? Dan wordt jouw score uitgedrukt in een cijfer. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar waarschijnlijk weet jij niet precies wat je hier nou mee moet. Dit cijfer duidt echter aan hoe intelligent jij bent. Hoe hoger jij scoort, des te slimmer ben je. Indien jij niet bekend bent met IQ, weet je ongetwijfeld niet wanneer een score nu hoog is of juist niet. Om jou en andere websitebezoekers hier voor eens en altijd duidelijkheid over te geven, gaan we hier in deze tekst op in. Je leest hier precies wat de verschillende IQ-scores zijn en wanneer deze goed of slecht zijn.

Contents

De minimale en maximale score

Een IQ test heeft een minimale en een maximale score. De maximale score die jij bij zo’n test kunt behalen, staat niet vast. Wanneer jij boven de 130 scoort, ben je echter hoogbegaafd. Dit presteren wereldwijd maar heel weinig mensen. De kans is dus klein dat jij dit wel haalt. De laagste score wordt doorgaans weggezet als 70. Mensen die deze score behalen, zijn zwakbegaafd. Er kan echter nog lager gescoord worden. Het is zelfs mogelijk om tussen de 0 en 69 te scoren. Indien mensen dat presteren, is de kans groot dat er sprake is van een verstandelijke beperking. Hoe lager de score, hoe groter de verstandelijke beperking is.

Uitgelicht: de verschillende scores

We haalden hierboven al aan dat mensen die 70 scoren in een IQ test zwakbegaafd zijn. Dit is ook nog het geval wanneer zij 79 scoren. Komt er in jouw test een score van tussen de 80 en 89 uit? Dan scoor je beneden gemiddeld. Een score tussen de 90 en 109 is gemiddeld. De meeste Nederlanders hebben een IQ dat in deze categorie valt. Bovengemiddeld ben jij wanneer uit een IQ test blijkt dat jij een score tussen de 110 en 119 hebt. Scoor jij zelfs tussen de 120 en 129? Dan ben je begaafd. Als laatste is er nog de categorie hoogbegaafd. Mensen met een IQ van tussen de 130 of meer vallen in deze categorie.

Meer te weten komen over IQ

Weet jij wat jouw IQ is en wil je er eigenlijk wel meer informatie over hebben? Dan is de kans groot dat jij je tot het internet richt. Misschien geloof jij jouw score wel niet en wil je ergens een ‘second opinion’ uitvoeren. Geen probleem, want er zijn immers voldoende sites met informatie over het IQ en een IQ test. Pas echter wel op tot welke site jij je richt. Er zijn namelijk talloze sites met als onderwerp IQ tests, maar zij zijn lang niet altijd even betrouwbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld genoeg sites die verkeer voor hun website kopen. Hierdoor lijkt het alsof er veel websitebezoekers aanwezig zijn, maar in feite zijn dit neppe ‘bezoekers’. Toch neemt een zoekmachine activiteit waar, waardoor de site beter scoort en dus hoger in een zoekmachine staat.