Allereerst heet ik je van harte welkom op deze website. Ik (Leonie) ben deze site gestart om meer aandacht te vragen voor het IQ. Het valt mij namelijk op dat er maar heel erg weinig mensen zijn die weten wat hun IQ is. Ook weten ouders vaak niet wat het IQ van hun kind is. Een kwalijke zaak als je het mij vraagt. Vaak wordt gedacht dat het IQ enkel een getal is, maar het is veel meer dan dat. Het cijfer duidt namelijk jouw intelligentie aan. Ik hoop dan ook dat jij na het lezen van de informatie op deze site inziet hoe belangrijk het is om het IQ van jezelf en van je kinderen (als je deze hebt) te weten.

Door de jaren heen heb ik een klein team om mij heen gebouwd. Alle leden uit dit team hebben stuk voor stuk een link met IQ. Zo bestaat ons team bijvoorbeeld uit een psychiater die IQ tests afneemt bij mensen en leraren uit het speciaal onderwijs voor hoog- en laagbegaafde kinderen. Zij onderstrepen mijn mening dat er nog veel te weinig aandacht is voor het IQ. Gezamenlijk zijn wij verantwoordelijk voor de informatie op deze website. Je leest hier onder meer over de voordelen die het weten van jouw IQ met zich meebrengt en welke verschillende scores er eigenlijk zijn. Ook besteden we aandacht aan het belang van intellectuele stimulatie.

In de verschillende artikelen valt het je ongetwijfeld op dat wij meerdere malen aansporen tot het maken van een IQ test. Voor veel mensen is het maken van zo’n test echter een ‘no go’. Zij zijn bang door de mand te vallen. Je bent jezelf echter te dom af wanneer je het niet doet. Een ander bezwaar is dat er vaak een bezoek voor moet worden gebracht aan een personen die zo’n test af mag nemen. Dit is tegenwoordig echter niet meer nodig. Jij kunt nu namelijk ook een online IQ test maken. Ook hier besteden we in twee artikelen op deze site aandacht aan.

Wij hopen van harte dat jij wat kunt met de informatie op deze site. En dan nu als de wiedeweerga een IQ test maken!