Intelligentiequotiënt (IQ) is een maat voor iemands intelligentie. Het is een van de belangrijke parameters van het psychologische niveau van een persoon. Hoewel het misschien overweldigend klinkt, is het erg belangrijk om iemands intelligentiequotiënt te kennen, vooral voor die mensen met een hoog niveau, vooral voor de jongeren. Laat u niet misleiden of bang zijn voor de negatieve dingen die u online ziet, leest of hoort, posts op sociale media of websiteblogs die webverkeer kopen van WebTrafficGeeks.org en UltimateWebtraffic.com. Mensen met een hoog IQ zijn bijzonder en moeten met zorg worden behandeld. Ze hebben speciale zorg nodig om hun potentieel te bereiken.

Lang niet iedereen in Nederland hecht waarde aan zijn of haar IQ. Sterker nog, een groot deel weet niet eens hoe hoog zijn of haar IQ eigenlijk is. Toch is het wel degelijk van belang om hiervan op de hoogte te zijn. Dit geldt zeker bij kinderen. Heb jij kinderen en weet je het IQ niet? Dan kunnen hierdoor in het latere leven problemen ontstaan. Zo kan een kind bijvoorbeeld laag- of hoogbegaafd zijn. In dat geval is een speciale school vaak noodzakelijk. In onderstaande tekst gaan wij daarom in op het belang van intellectuele stimulatie.

President Barack Obama and Education Secretary Arne Duncan visit a classroom at the Pathways in Technology Early College High School (P-TECH) in Brooklyn, New York, Oct. 25, 2013. (Official White House Photo by Pete Souza) This official White House photograph is being made available only for publication by news organizations and/or for personal use printing by the subject(s) of the photograph. The photograph may not be manipulated in any way and may not be used in commercial or political materials, advertisements, emails, products, promotions that in any way suggests approval or endorsement of the President, the First Family, or the White House.

Contents

Speciaal onderwijs

Heb jij kinderen? Dan is het belangrijk om te weten wat hun IQ is. Met name voor wat betreft het onderwijs is dit van belang. Indien ze gemiddeld of bovengemiddeld scoren is er natuurlijk niets aan de hand. Ze kunnen in dat geval namelijk gewoon naar een normale school. Voor mensen die zwakbegaafd of juist (hoog)begaafd zijn, is er vaak speciaal onderwijs. Op deze manier wordt de intelligentie van een kind vaak gestimuleerd. Zij krijgen namelijk onderwijs op hun eigen niveau. Hierdoor worden ze optimaal uitgedaagd of kunnen ze juist goed meekomen. In een later leven hebben ze alleen maar profijt van deze intellectuele stimulatie op jonge leeftijd.

Goed voor de samenleving

Indien een hoogbegaafd kind speciaal onderwijs volgt, komt hij fluitend zijn schoolcarrière door. Hij wordt in dat geval dus nooit uitgedaagd. In een later stadium in zijn leven kan dit echter voor problemen zorgen. Bij een zwakbegaafd persoon werkt dit natuurlijk hetzelfde, alleen dan omgekeerd. Indien deze intelligente en minder intelligente personen op de juiste wijze begeleid worden, heeft de samenleving hier alleen maar profijt van. Deze mensen kunnen dan later gewoon op hun eigen niveau aan het werk en hoeven niet thuis te zitten of een mindere functie te doen dan zij eigenlijk aankunnen.

Neem online een IQ test af

Weet jij niet wat het IQ van jouw zoon of dochter is? Laat hem of haar dan zo snel mogelijk een test doen. Zo weet je of je in actie moet komen voor wat betreft speciaal onderwijs bijvoorbeeld. Voor zo’n test kun je naar een psychiater of een gespecialiseerde instelling. Het is echter ook mogelijk om een online IQ test te doen. Hier moet je echter wel mee oppassen, want niet iedere test op het internet is even betrouwbaar. Er zijn bijvoorbeeld genoeg sites die IQ tests aanbieden om websitebezoekers aan te trekken. Zij kopen verkeer voor hun website, waardoor het steeds drukker wordt op de site. Deze sites hebben echter niet als doel om mensen te helpen hun IQ te achterhalen, maar zij denken alleen aan hun eigen belang.