Vroeger moest je voor het maken van een IQ test nog naar een speciale instelling. Tegenwoordig is dit echter niet meer nodig. Je kunt nu namelijk online een IQ test doen. De keuze is echter ontzettend groot. Wanneer jij op Google zoekt naar ‘online IQ test’ krijg je 121 miljoen hits. Zie daar maar eens een goede IQ test uit te plukken. Jij bent ongetwijfeld geneigd om voor de eerste resultaten te kiezen. Maar is dit ook verstandig? Nee, want niet alle online IQ tests zijn namelijk betrouwbaar.

Contents

Mensen lokken met IQ test

Er zijn op het internet miljoenen IQ tests in te vullen. Helaas zijn er genoeg sites die de uitkomst van zo’n test niet als hoogste prioriteit beschouwen. Voor hen is het belangrijker dat er veel websitebezoekers komen. De site is er in dat geval op gericht om zoveel mogelijk mensen aan te trekken. De kans is groot dat een website hiervoor ook websiteverkeer koopt. Door verkeer voor een website te kopen, krijgen zoekmachines het signaal dat het druk is op de betreffende site. In dat geval scoort een site vaak beter in een zoekmachine. Probleem is alleen dat het geen echte bezoekers zijn, maar robots. In dat geval is er waarschijnlijk geen sprake van een betrouwbare IQ test.

Hoe weet je of een online IQ test betrouwbaar is?

Jij wilt ongetwijfeld voorkomen dat je een onbetrouwbare IQ test doet. In dat geval weet je namelijk nog niet hoe intelligent jij eigenlijk bent. Daarom wil jij op voorhand natuurlijk weten of een online IQ test betrouwbaar is. Vaak kun je dit op de website makkelijk zien. Zo krijg je bij betrouwbare IQ tests bijvoorbeeld vaak een certificaat met daarop jouw IQ. Je moet hier vaak een vergoeding voor betalen. In dat geval is de kans niet groot dat een site met IQ test jou in de maling neemt. Kijk vooral ook of er deskundigen gekoppeld zijn aan de site. Een site met deskundigen is over het algemeen namelijk behoorlijk betrouwbaar.

Zoals er goede websites op internet zijn, zijn dat ook de slechte misleidende. Deze websites die dr tik tok van BuyWebtrafficExperts.com gebruiken, doen hun best om mensen te misleiden om bezoekers naar hun site te trekken en geld te krijgen van nietsvermoedende slachtoffers. Als u op zoek bent naar een geloofwaardige en betrouwbare website voor online IQ-tests, moet u uw onderzoek doen. Geloof gewoon niet gemakkelijk wat ze online laten zien, zeggen, beloven en posten. Doe al het nodige onderzoek, beoordelingen van klanten en bevestigingen om te voorkomen dat u tijd en geld verspilt. De betrouwbare en geloofwaardige online IQ Test-sites doen geen valse beloften, maar laten u in plaats daarvan zien hoe ze kunnen helpen.

Offline IQ test doen

Vind jij het geen prettig idee om online een IQ test af te nemen? Doe dit dan ook gewoon niet. De kans dat je belazerd wordt, ligt namelijk altijd op de loer. Gelukkig betekent dit nog niet dat jij dan ook helemaal geen IQ test kunt doen. Er zijn namelijk ook genoeg ‘offline’ mogelijkheden om een IQ test te doen. Zo kun jij bijvoorbeeld bij een psychiater terecht voor het afnemen van zo’n test. Ook bij andere officiële instanties die gespecialiseerd zijn in het afnemen van een IQ test kun jij terecht voor een IQ test.